Hyra bil i Sverige

Är du sugen på att hyra bil i Sverige? Vi har tipsen för dig!

Biluthyrningen har verkligen blomstrat på senare tid och att hyra bil har blivit ett allt mer populärt val – oavsett om det är inför semestern eller som transportmedel för arbetet.

Läs mer

Att hyra bil ska vara enkelt, vilket det också är – såvida man har koll på läget. Här nedan ger vi dig våra bästa råd inför biluthyrningen samtidigt som vi tipsar om bra hyrbilsföretag i Sverige.

Biluthyrning – Sverige

Här listar vi de bästa och mest populära hyrbilsföretagen runtom i landet så att du kan komma i kontakt och boka hyrbil i Sverige, redan idag.

Mabi.se – Traditionellt hyrbilsföretag med fokus på kvalitet, säkerhet, service och tillgänglighet. Mabi erbjuder hyrbilar runt hela Sverige till konkurrenskraftiga priser.

Kontakt

Tel: 0774-434444
mailto: info@mabi.se

OKQ8 – Känt för allmänheten som en bensinstation – samtidigt är OKQ8 så mycket mer. Sveriges befolkning rankar OKQ8 som en av Sveriges bästa biluthyrare.

Kontakt

Tel: 020-656565

Bilpoolen.nu – Ett nytt koncept för att hyra bil. Bilpoolen.nu erbjuder biluthyrning runt omkring i Sverige. I deras bilpool betalar du endast då du använder bilen och erbjuds alltid en reserverad parkeringsplats.

Kontakt

Tel: 08-55925026
mailto: kundtjanst@bilpoolen.nu

Har du hittat en favorit bland biluthyrare i Sverige här ovan? Avvakta något med att skriva på kontraktet. Först vill vi säkerställa att du har full koll på läget vad gäller biluthyrning.

Tips inför biluthyrning

Det gäller att vara påläst innan man sätter sin signatur på pappret till sin nya hyrbil. Detta då det är ett bindande kontrakt som rent ekonomiskt kan vara förödande för dig om en olycka skulle uppstå.

Se till att få tag på den allra bästa dealen och undvik de vanligaste fällorna som förekommer vid biluthyrning, genom att ha koll på följande:

1

Hyrbilsförsäkring

Ta reda på vilka försäkringar som ingår och ej under tiden då du hyr bil. Var noga med att inte bli pålurad någon extraförsäkring som kanske redan ingår i avtalet. Så är det i många fall då du betalar med kreditkort. Se därför till att ha stenkoll på vilka försäkringar du redan har att tillgå – utan extra kostnad så att säga.

2

Kostnad, avgift och deposition

Sök bland olika hyrbilsföretag i Sverige och se över kostnader, avgifter och depositionsvillkor för att hitta det avtal som är mest förmånligt. Depositionen kan vara en god idé att ta på ett kreditkort då denna summa fungerar som garanti för uthyraren om något skulle hända och ej kommer att vara tillgänglig under hela perioden som du hyr bilen.

Var även noga med att se över kostnadsvillkoren och de olika avgifterna då dessa i många fall baseras på antal km / mil du kört bilen, alternativt antal dygn du haft hyrbilen i din ägo.

3

Kontrollera skada på hyrbil

En oerhört viktig punkt är att du innan du kör i väg med din hyrbil gör en noga kontroll av den för att upptäcka befintliga skador. På så vis kan du sedan enkelt bevisa att skadorna funnits sedan innan du hyrt bilen, vilket på sin tur betyder att du ej skulle bli felaktigt skadeståndsskyldig för detta.

4

Undvik helst hyrbil utan kreditkort

Då du har läst punkterna ovan förstår du kanske redan varför vi valt att ta med denna punkt på listan. Detta då kreditkort kan medbringa mängder av fördelar då du ska hyra bil i Sverige. Ett kreditkort kan exempelvis täcka olika försäkringar vilket gör det billigare att hyra bil, samtidigt som du på kreditkortet har ett disponibelt belopp för betalning eller deposition av din hyrbil.

5

Boka hyrbil i god tid

Man vill aldrig stressa när det kommer till att hyra bil – det är främst då saker och ting går åt skogen och man kanske till och med blir lurad i avtalet. Var ute i god tid då du ska hyra bil i Sverige då det finns flera olika hyrbilsföretag med varierat utbud och prisplan. På så sätt kan du enkelt hitta den mest förmånliga hyrbilen i landet, som passar dig och dina önskemål.