Viking Motor Park - samlad info om den kommande motorparken

Enköpings nya motorpark?

Sedan 1998 har eldsjälar och entusiaster jobbat på att skapa Viking Motor Park. Men än står det ingen färdig park på platsen.

Läs mer

År 2008 godkändes detaljplanen av Enköpings fullmäktige, men beslutet överklagades till regeringen. Tre år senare avslogs samtliga överklaganden och det förberedande arbetet är klart för en ny motorpark i Enköping.

Biluthyrning – Sverige

Här listar vi de bästa och mest populära hyrbilsföretagen runtom i landet så att du kan komma i kontakt och boka hyrbil i Sverige, redan idag.

Detaljplan

Detaljplanen för Viking Motor Park innehåller en oval bana, en drag strip, olika paddocks, en plats för körskola, busspark, sjukstuga och mycket mer. Se hela detaljplanen och läs mer om projektet på hemsidan för Viking Motor Park.

Byggstart

Den senaste informationen uppgav att byggstarten för Viking Motor Park kommer att ske under hösten 2017. Nyheten som publicerades i januari 2017 säger att bolaget har köpt upp mark som Lantmäteriet skulle lägga samman med den redan ägda marken. När Lantmäteriet sedan var klara med sitt arbete skulle bolaget äga all den mark som omfattas av detaljplanen.

Hitta fler aktiviteter

Håll dig uppdaterad mellan motorsäsongerna genom olika aktivitetssidor, och att hitta andra sysselsättningar under tiden.