Köpa BMW begagnad
– Att tänka på

Är du ute efter att köpa en BMW begagnad? Att köpa en begagnad bil är ofta ett privärt alternativ i jämförelse med att investera i en helt ny bil. Idag finns dessutom en mängd olika begagnade BMW-modeller på marknaden som passar både den ensamma resenären så väl som den stora familjen. Du kan även ta del fyra saker som är bra att tänka på innan du ska köpa en begagnad BMW i vår guide nedan.

Läs mer

4 saker att tänka på inför köp av begagnad BMW


Inför ett köp av en begagnad BMW finns det ett antal faktorer som du bör ha i åtanke för att köpet ska bli tryggt och säkert. Köper du bilen direkt från en privatperson är det extra viktigt att du försäkrar dig om att personen du köper ifrån är seriös. Läs mer om fyra punkter nedan.

1

Välj en auktoriserad bilhandlare

Många vänder sig till Blocket eller andra digitala handelsplatser när det är dags att köpa bil. Men det finns vissa risker med detta. En privat bilaffär ger ofta ett sämre skydd än om du köper bilen direkt från en bilfirma. Att köpa en begagnad BMW hos en bilhandlare innebär däremot många fördelar. Inte minst att du erbjuds trygg finansiering som är anpassat efter ditt behov, men även att bilen är noga inspekterad och kontrollerad i förväg.

En bilhandlare som uppfyller alla dessa punkter är Holmgrens Bil. De erbjuder begagnad BMW i flera olika årsmodeller. När du ska köpa en BMW begagnad hos dem är bilen noggrant utvald och inspekterad av tekniker innan en försäljning äger rum. I deras utbud av BMW-lagerbilar kan du hitta de senaste hybridmodellerna, men även klassiska äldre bilmodeller.

2

Provkör BMW innan köp

Se till att provköra din BMW innan du gör ditt köp. Detta kanske är det allra viktigaste momentet innan ett bilköp, inte minst om du köper bilen från en privatperson. Genom att provköra bilen har du möjlighet att upptäcka eventuella fel som du kan be om att få åtgärdade. Nedan går vi igenom sex punkter som du bör kontrollera när du provkör din BMW:

  1. Gör först en utvändig kontroll av fordonet. Säkerställ att det inte finns några yttre skador i lacken – såsom rostskador eller bucklor.
  2. Kontrollera alla rutor på bilen. Se över om det finns några sprickor. Inspektera även däckens skick.
  3. Gör en invändig kontroll av fordonet. Kontrollera att bromsar, motor och annan utrustning fungerar som den ska.
  4. Försäkra dig om att det finns en servicebok och att årsservicen har utförts som den ska.
  5. Ta reda på när nästa besiktningstillfälle äger rum. En bil som inte har besiktigats på länge kan innebära stora kostnader för dig som köpare.
  6. Sist men inte minst – provkör bilen! Provkör i olika hastigheter och lyssna efter avvikande ljud.
3

Välj BMW-modell utifrån dina behov

Fundera över vilken BMW-modell som passar bäst in i din vardag. Det finns en mängd olika begagnade modeller att få tag i. De allra vanligaste modellerna är BMW 5-serie eller 3-serie, som båda är populära familjealternativ. En annan viktig punkt är att tänka igenom hur dina körvanor ser ut. Kör du många mil i din vardag, men har svårt att hitta laddmöjligheter kan det passa bättre att satsa på en diesel- eller bensindriven bil. Har du laddplats hemma eller på jobbet, kan istället en laddhybrid eller en elbil vara ett bättre val. Vilken BMW-modell du ska välja är alltså helt beroende på den livsstil du har.

4

Kolla upp garanti för begagnad BMW

Kolla alltid upp om det finns en garanti för din BMW när du vänder dig till en bilhandlare. Kontrollera att det finns en varudeklaration där du kan se bilens ålder och hur långt den har gått. Även uppgifter som skatt, garantier och reparationskostnader ska finnas. Hos Hallå Konsument kan du läsa mer om vad som gäller när du ska köpa bil från en bilhandlare.

Ska du köpa begagnad BMW från en privatperson omfattas du i stället av Köplagen. Du har då inte samma grundliga skydd som när du köper av en bilhandlare. Det är därför av extra vikt att du kollar upp eventuella garantier i förväg. Läs mer om att köpa bil av privatperson hos Hallå Konsument.

4 fördelar med att köpa begagnad BMW

Att köpa en begagnad BMW är helt klart ett bra och välinvesterat köp. Inte minst för bilens kvalitetskänsla och oslagbara körglädje. Läs om fyra fördelar nedan.

  • Tack vare BMW:ns bakhjulsdrift ger den en obeskrivlig körglädje.
  • BMW har ett bra andrahandsvärde – även efter de tre första åren.
  • Är du intresserad av styling är BMW ett perfekt val.
  • Bilar från BMW är av hög kvalitet vilket gör dem attraktiva även som begagnade.