Laddboxar till elbil

Elbilar har blivit allt mer populära, och allt fler bensinbilar ersätts av elektriska varianter. Genom att byta olja till el blir det därmed även enklare att ladda mellan användningarna. Med el laddbox till elbil blir det inte bara effektivare laddning, utan många gånger också mer sparsamt med energi, vilket i sig blir sparsamt ekonomiskt i längden. Du hittar alla populära laddboxar hos Eways, en av Sveriges största montörer och försäljare inom laddare till elbil.

Läs mer

Skaffa egen laddbox hemma

En laddbox till elbil är en enhet som enkelt kan användas för att ladda en elektrisk bil hemma. Genom att ansluta laddboxen till elnätet kan bilen laddas på natten när elpriserna är lägre och när bilen inte används.

Välj en laddbox som passar din bilmodell och dina behov. Kontrollera också att din elinstallation är lämplig för en box innan du installerar en. På Eways kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på om du vill ladda elbil hemma. Laddboxar är ett bra sätt att förbättra din elbils prestanda och användbarhet, samtidigt som du gör en mer hållbar livsstil.

Köpa laddbox med grönt skatteavdrag

Under 2020 kom ett nytt statligt stöd som ersatte det så kallade ”ladda hemma stödet”. Det syftar till att främja en hållbar utveckling och minska belastningen på miljön. Avdraget gäller för investeringar i bland annat solpaneler, vindkraftverk, biogasanläggningar, värmepumpar och elbilar. Beloppet för avdraget varierar beroende på typen av investering men det är vanligtvis mellan 25-50% av investeringskostnaden. För att kvalificera sig för det gröna skatteavdraget måste produkterna eller tjänsterna uppfylla vissa miljökrav och vara godkända av en myndighet.

Vilken effekt krävs för att ladda elbil hemma?

Effekten som krävs för att ladda en elbil hemma varierar beroende på bilmodell och laddningskapacitet. Generellt sett kräver laddning av en elbil en effekt på mellan 3 och 22 kilowatt (kW). Snabb laddning, som till exempel en Tesla Supercharger, kan kräva upp till 120 kW. För att avgöra den exakta effekten som krävs för att ladda din bil, rekommenderas det att du kontrollerar bilens laddningsspecifikationer eller rådfrågar en auktoriserad bilhandlare.

Bästa laddboxen – Easee

Enligt ett flertal tester har man kommit överens om att den bästa laddboxen Easee Home, är den smidigaste lösningen för laddning av elbilar i hemmet.

Med Easee laddbox kan du ladda din elbil på ett säkert och effektivt sätt utan att behöva oroa dig för laddtiden eller säkerheten. Laddboxen är utrustad med den senaste tekniken och kan styras från en app på din smartphone eller tablet.

Du kan även ställa in laddscheman för att passa dina behov och för att se till att du alltid har fulladdad bil när du behöver den. Easee laddbox är ett komplett och lättanvänt system som ger dig friheten att ladda din elbil när du vill under dygnet.