Foliering av bil - Så fungerar det

Foliering av bil har blivit allt mer populärt på senare år. Det är ett enkelt sätt att förnya och förbättra utseendet på din bil. Vinyl foliering skyddar även bilens ursprungliga lack och kan enkelt tas bort om du vill återgå till det ursprungliga utseendet. Men hur fungerar egentligen foliering av bil och vad är priset för en sådan förändring? Vi kommer att ta en närmare titt på detta och mer i den här artikeln.

Läs mer

Vad är foliering?

Foliering är en process där en tunn film, vanligtvis tillverkad av vinyl, appliceras på ytan av ett objekt, såsom en bil, båt eller fönster. Syftet med foliering är att förändra utseendet på objektet och ge det en ny färg, textur eller mönster. Folien kan vara i olika färger och utföranden och kan även vara transparent eller genomskinlig.

Foliering används främst inom fordonsbranschen för att ge fordon en ny design eller skydda den befintliga lacken. Det kan också användas inom arkitektur och interiördesign för att förändra utseendet på byggnader, väggar, möbler och andra objekt. Läs mer om foliering hos Mestmotor.se.

Boka bilfoliering hos en seriös aktör

SOL erbjuder professionell bilfoliering för att ge din bil en unik och stilfull look. Vinyl foliering är ett populärt sätt att förändra utseendet på din bil och kan ge den en personlig touch. Deras erfarna team av experter kan hjälpa dig att välja rätt färg, mönster och finish för att uppnå önskat resultat. De använder högkvalitativa vinylmaterial som är hållbara och skyddar din bils lack mot repor och väderförhållanden. Oavsett om du vill ha en helt ny färg på din bil eller bara lägga till en snygg dekal eller grafik, kan SOL hjälpa dig att förverkliga din vision.

Foliera bil pris

Priset för att foliera bil kan variera beroende på flera faktorer, såsom storleken på bilen, typen av folie som används och den arbetskraft som krävs. Generellt sett kan priset för att foliera en bil ligga mellan 10 000-30 000 kronor, beroende på dina önskemål och behov.

Hur länge håller foliering?

Foliering kan hålla upp till flera år beroende på olika faktorer såsom typen av folie som används, hur väl den appliceras och hur väl den tas hand om. Generellt sett kan en högkvalitativ och professionellt installerad vinylfolie hålla mellan 3-5 år. Det är viktigt att notera att detta inte är en fast regel och att hållbarheten kan variera beroende på användning, miljöförhållanden och hur väl fordonet underhålls.

För att förlänga hållbarheten av din bilfoliering är det viktigt att tvätta din bil regelbundet och att undvika att parkera i direkt solljus under längre perioder. Det är också viktigt att undvika att använda högtryckstvätt och kemikalier som kan skada folien. Om du märker några skador på folien, såsom bubblor eller sprickor, bör du kontakta en professionell folieringsfirma för att få dem reparerade.

Tvätta folierad bil

När det kommer till att tvätta en folierad bil, är det viktigt att ta hänsyn till foliens känslighet och undvika att använda starka avfettningsmedel som kan skada ytan. För att rengöra din folierade bil kan du följa dessa steg:

1

Förberedelse

Skölj av bilen noggrant för att avlägsna löst smuts och damm. Detta minskar risken för repor under tvättprocessen.

2

Tvätt

Använd en mild, fettbaserad tvål eller ett bilschampo avsett för känsliga ytor. Applicera tvålvattnet med en mjuk svamp eller en tvätthandske och rengör bilens yta noggrant. Se till att inte använda för mycket tryck eller grova borstar, eftersom detta kan skada folien.

3

Sköljning

Efter att du har tvättat bilen, skölj av den med rent vatten för att avlägsna all tvålrester. Se till att skölja ordentligt för att säkerställa att inga rester finns kvar på ytan.

4

Torkning

Torka av bilen med en mjuk och ren mikrofiberhandduk eller en skumgummiskrapa för att undvika vattenfläckar och strimmor.

Instruktionsvideo

Avfoliering av bil

När du inte längre vill ha din bil folierad är avfoliering av bil den process där vinylfolien avlägsnas från bilens yta. Det kan finnas olika anledningar till att avfoliering efterfrågas, som att folien har blivit sliten, du vill återgå till bilens ursprungliga färg eller att du vill applicera en ny foliering. Avfoliering är en viktig process för att säkerställa att bilen återgår till sitt ursprungliga skick och att eventuella rester av folien tas bort på ett professionellt sätt.