KTM Motorcykel begagnat

Vill du investera i en begagnad KTM-motorcykel? Att köpa en motorcykel begagnad är ofta ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med att köpa en helt ny. I dag erbjuds ett brett utbud av begagnade KTM-modeller på marknaden, perfekta för både ensamåkaren och den sällskaplige som vill ha med någon där bak.

Läs mer

4 saker att tänka på när du ska köpa en begagnad motorcykel från KTM

När du står inför att köpa en begagnad KTM finns det flera faktorer att tänka på för att säkerställa en trygg och säker affär. Speciellt om du köper direkt från en privatperson är det avgörande att försäkra dig om att säljaren är pålitlig. Nedan finner du fyra punkter att ta i beaktning.

1

Välj en seriös återförsäljare

Många söker sig till olika digitala plattformar, som Blocket, när de ska köpa en motorcykel begagnat. Men det finns vissa risker med detta tillvägagångssätt. Att genomföra en privat motorcykelaffär kan ofta erbjuda mindre skydd än om du köper från en auktoriserad handlare. Att välja en KTM-motorcykel från en auktoriserad återförsäljare har dock många fördelar. Här erbjuds du inte bara trygg finansiering skräddarsydd efter dina behov, utan även en noggrann förinspektion och kontroll av motorcykeln.

En återförsäljare som uppfyller alla dessa kriterier är JE68. De erbjuder KTM-motorcyklar i olika årsmodeller. De är en stor, auktoriserad återförsäljare av KTM. När du köper från dem kan du vara säker på att motorcykeln har genomgått en noggrann urvalsprocess och teknisk inspektion innan försäljningen äger rum. I deras sortiment av KTM motorcyklar kan du hitta allt från de senaste hybridmodellerna till klassiska äldre motorcykelmodeller.

2

Testkör innan köp

Se till att genomföra en testkörning innan du fullföljer köpet. Detta är ett av de viktigaste stegen att ta innan du köper en motorcykel, särskilt om du handlar från en privatperson. Genom att testköra motorcykeln får du möjlighet att upptäcka eventuella fel som du kan begära att få åtgärdade. Nedan kommer vi att gå igenom några punkter som du bör överväga under din testkörning:

5 saker att tänka på vid testkörning!

  1. Börja med en utvändig inspektion av fordonet. Kontrollera om det finns några skador på lacken, såsom rost eller bucklor.
  2. Genomför en noggrann inspektion av övriga delar. Kontrollera att bromsar, motor och annan utrustning fungerar korrekt.
  3. Försäkra dig om att det finns en fullständig servicehistorik och att årlig service har utförts enligt rekommendationer.
  4. Ta reda på när nästa besiktning ska genomföras. En MC som inte har blivit besiktigad på länge kan innebära stora kostnader för dig som köpare.
  5. Slutligen, men inte minst – testkör motorcykeln! Utför körningar i varierande hastigheter och var uppmärksam på eventuella ovanliga ljud.
3

Anpassa modellen efter dina behov

Ta dig tid att reflektera över vilken modell som bäst passar din livsstil. Det finns ett brett utbud av begagnade modeller tillgängliga. De mest populära alternativen kanske inte passar med din livsstil eller ditt tänkta användningsområde för din MC. En annan viktig faktor att överväga är dina körvanor. Om du kör långa sträckor dagligen eller kortare turer? Vilken modell du väljer beror helt på din individuella livsstil.

4

Kolla upp garantin!

När du vänder dig till en MC-handlare är det alltid viktigt att kontrollera om det finns någon garanti för din KTM. Se till att det finns en tydlig varudeklaration som ger information om motorcykelns ålder och körsträcka. Det är också viktigt att få uppgifter om skatter, garantier och eventuella reparationskostnader. Hallå Konsument har mer information om vad som gäller när du köper en från en MC-handlare.

Om du överväger att köpa en begagnad KTM från en privatperson omfattas du istället av Köplagen. I detta fall har du inte samma omfattande skydd som vid köp från en MC-handlare. Därför är det extra viktigt att du noggrant undersöker eventuella garantier i förväg. Hallå Konsument har mer information om att köpa från en privatperson.

4 fördelar med att köpa begagnad KTM

Ett köp av en begagnad KTM är utan tvekan en klok och välinvesterad affär. Det beror inte bara på MC:ns känsla av hög kvalitet och oslagbara körglädje, utan så mycket mer. Nedan kan du läsa om fyra fördelar med att välja en begagnad KTM.

  • Upplev en oslagbar körglädje
  • KTM har ett starkt andrahandsvärde, även efter de första tre åren
  • Om du värdesätter stil och design är KTM det perfekta valet
  • KTM-motorcyklar är kända för sin höga kvalitet, vilket gör dem attraktiva även som begagnade fordon.